Maailman kaunein hevonen? ”Kuin taivaasta saapunut”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hevoset ovat eläimistä uljaimpia, ja parhaimmillaan hevonen saa katsojassa aikaan syvää kunnioitusta olemuksellaan. Nyt erään poikkeuksellisen upean ahaltekinhevosen yksilön kuvat leviävät verkossa, sillä kyseessä on vanhan sanonnankin mukaan ”Hevonen taivaasta”.

Turkmeenihevosiin kuuluvat puhdasveriset ahaltekinhevoset ovat yksi maailman vanhimmista hevosroduista ja ne tunnetaan kautta maailman poikkeuksellisen kauniina. Maailmassa on vain noin 1.200 puhdasveristä ahaltekinhevosta.

Nämä kuvat osoittavat, että luonto osaa luoda olentoja, jollaisista monet ihmiset voivat vain uneksia. Ahaltekinhevoset näyttävät nimittäin siltä, että niiden ulkomuodossa olisi häivähdys metallisävyä. Tutkijat ovat selvittäneet, että valon tavattoman upea heijastuminen johtuu karvojen proteiineista.