Miehen pelottava projekti: Kuvasi ihmisiä metrossa – etsi heidät kasvontunnistuksella

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lähes kaikki Facebookissa valokuvia julkaisseet käyttäjät ovat huomanneet, että verkkopalvelussa on mukana kasvojentunnistus, joka tunnistaa kuvista melko tehokkaasti kavereita. Harva on kuitenkaan tullut ajatelleeksi millaisia vaikutuksia tällaisella ominaisuudella voisi olla yksityisyyden suojassa.

Egor Tsvetkov

Nyt venäläinen valokuvaaja Egor Tsvetkov on päättänyt osoittaa ihmisille miten ihmisten kasvot voivat olla ongelma tietoturvan kannalta. Hän kuvasi satunnaisia ihmisiä Pietarissa kulkevassa metrojunassa ja etsi heidät sen jälkeen FindFace-sovelluksen kasvontunnistuksella verkossa olevista kuvista.

Tsvetkov on nyt julkaissut verkossa kuvia tuloksista, jotka hän on saanut kuvaamansa yksittäisten valokuvien perusteella. Tuloksissa hän yhdisteli tietoja useista lähteistä, kuten esimerkiksi venäläisestä VKontakte -nimisestä sosiaalisesta mediasta. Miehen mukaan hän löysi kuvien perusteella peräti 70 prosenttia metrossa kuvaamistaan ihmisistä myös muista palveluista ja sai siten tietoonsa heidän nimensä ja paljon muita tietoja.