Ravintola myy My Little Pony -burgeria – tehty hevosenlihasta

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monissa maissa lopetettavien hevosten liha otetaan hyötykäyttöön ja myydään kaupoille ja ravintoloille. Hevosia ei kasvateta ja teurasteta pelkän lihan vuoksi, mutta siitä huolimatta hevosenlihan syöminen on monien mielestä arvelluttavaa ja epäeettisempää kuin esimerkiksi naudanlihan syöminen.

Nyt hollantilainen ravintola on ottanut listalleen hampurilaisen, jonka pihvi on tehty hevosenlihasta. Food Guerilla -niminen ravintola on alkanut myymään My Little Pony -nimistä hampurilaisannosta, joka on aiheuttanut ihmisissä hämmennystä.

Ravintolan tarkoitus on käyttää mahdollisimman paljon eri eläimistä saatavaa lihaa lihajätteen vähentämiseksi. Hevosenliha on ostettu Unwanted Animal Kitchen -nimisestä liha-autosta, joka myy sellaisten eläinten lihaa, joka ei ole mennä kaupaksi.

My Little Pony -burgerissa käytetty liha on peräisin sellaisista hevosista, jotka on viety teurastettavaksi esimerkiksi jonkin onnettomuudessa tulleen vamman tai vanhuuden vuoksi. Ravintolan kokki Babbe Hengeveld kertoi Daily Mail -lehden mukaan, että hevosten kuolemistapa tulee selittää asiakkaille aina juurta jaksaen koska ihmiset eivät halua tilata annosta yleensä sen vuoksi, että heillä on paha mieli siitä, että liha on juuri hevosesta peräisin.