Aleppon kiistelty twiittaaja vahvistui 7-vuotiaaksi – ja on nyt evakuoitu!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Syyrian sodassa mediat, valemediat ja propadanda ovat vääntäneet peistä konfliktin alusta saakka, kun erilaiset lähteet yrittävät sysätä kansanmurhan milloin Syyrian hallituksen ja Venäjän milloin kapinallisten ja Yhdysvaltojen syyksi. Eräs kiistakapula on ollut seitsemänvuotias aleppolainen pikkutyttö.

Bana al-Abed lähetti maailmalle runsaasti koskettavia viestejä Twitterissä ja kertoi kuinka Syyrian hallituksen ja Venäjän ilmaiskut olivat surmanneet suuren määrän siviilejä. Samaan aikaan propagandakoneisto leimasi tytön tekaistuksi toisen vastapuolen propagandaksi. Nyt asiaan on kuitenkin saatu vahvistus, sillä Bana on nyt saatu evakuoitua Alepposta.

Bana sai miljoonien ihmisten huomion lähettäessään Twitter-viestejä saarretusta ja pommien moukaroimasta Alepposta yhdessä äitinsä Fatemah Alabedin kanssa. Aleppon katastrofin symboliksi noussut tyttö muun muassa vetosi eri maiden johtajiin sosiaalisessa mediassa saadakseen aikaan tulitauon ja evakuoinnit.

Tytöllä on äidin ja isän lisäksi kaksi pikkuveljeä, mutta heidän tilanteestaan ei CNN-uutiskanavan mukaan ole vielä tietoa. Bana päätyi ensikerran julkisuuteen, kun englanninopettajana toimiva äiti päätti, että Alepposta on aika saada lasten myös äänet ja kasvot esiin. Banasta tuli nopeasti Aleppon lasten äänitorvi ja symboli. Evakuoinnin myötä Bana ei enää voi julkaista viestejä Alepposta.