Menestynyt liikemies vaihtoi ammattia – hellii nyt kodittomia koiria

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Etelä-Intian Bangaloressa asuva 45-vuotias Rakesh Shukla on menestynyt ohjelmistoinsinööri, joka on luonut uraa Intiassa ja Yhdysvalloissa. Hänen luksuselämäänsä kuului kalliita kelloja, näyttäviä autoja, maailmanympärysmatkoja ja romasti hulppeaa elämäntyyliä. Kaikki muuttui 1,5 kuukautta vanhan koiranpennun ilmestyttyä elämään.

– Otin pennun kotiini ja se piiloutui nurkkaan. Menin maahan sen tasolle ja kutsuin sitä. Pentu katseli peloissaan, mutta huomasin, että se kuitenkin luotti minuun. Silloin kaikki muuttui. Tunsin, kuinka lävitseni kulki lämmin aalto. Kysyin itseltäni, mitä haluan tehdä elämässä, Shukla kertoo BBC:lle.

Kymmenen vuotta sitten miehen elämään astunut pieni kultaisennoutajan pentu sai nimekseen Kavya, ja koirasta tuli hänen ensimmäinen koiransa. Nyt Rakesh Shukla on omistanut elämänsä kulkukoirille. Hänellä on nykyisin suuri maatila, jonne sijoitetaan kodittomia tai sairaita lemmikkieläimiä. The Voice of Stray Dogs -niminen keskus on karvakuonojen viimeinen toivo – kun kukaan muu ei enää huoli poloisia hoidettavakseen.

Shukla maksaa koirahoitolan kustannukset 93-prosenttisesti omasta pussistaan. Hoitolan ylläpitäminen kustantaa päivittäin noin 700 euroa. Pelastuskeskuksessa on tällä hetkellä 735 koiraa. Koirille tarjotaan ruoan, suojan ja hellyyden lisäksi myös aktiviteetteja ja apua sairauksiin. Mies uskoo asiaansa ja aikoo jatkaa koirien pelastamista koko loppuelämänsä ajan.

– Minulla oli aiemmin kaikkea, mutta en ollut onnellinen.