Kännykkävaras valitsi väärän uhrin – sai ansionsa mukaan kuukausien ajan!

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Matkapuhelinten varkaudet ovat nykyisin erittäin yleisiä rikoksia, sillä niitä tapahtuu koko ajan lähes jokaisessa kaupungissa. Ajoittain puhelimen omistaja on pannut päälle ominaisuuden, jolla hän voi seurata puhelimen liikkeitä varkauden jälkeen.

Hollantilainen elokuvantekijä Anthony van der Meer meni asteen pidemmälle. Hän asensi matkapuhelimeensa Cerberus-vakoilusovelluksen, jolla kykeni seuraamaan, kuuntelemaan ja näkemään puhelimen liikkeitä ja laitteen ympäristön tapahtumia tarkasti varkauden jälkeen. Sitten ohjaaja asetti puhelimensa Amsterdamissa kuin syötiksi pahaa-aavistamattomalle rikolliselle.

Tulos oli odotettu, sillä puhelin varastettiin neljän päivän yrittämisen jälkeen. Van der Meer vakoili sen jälkeen kännykkävarasta kuukausien ajan ja teki saamastaan materiaalista Find my Phone – Subtitled -lyhytelokuvan. Yksin Amsterdamissa varastetaan viikoittain jopa 300 matkapuhelinta. Siksi ohjaaja päätti ottaa selvää millainen ihminen varastaa toisen ihmisen puhelimen.