Tupac ja Pearl Jam valittiin Rock and Roll Hall of Fameen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Clevelandissa sijaitseva The Rock and Roll Hall of Fame -museo kerää kokoeilmiinsa rock ja pop-musiikin merkittävimpien artistien historiaa. Museoon valitaan vuosittain vain muutamia uusia bändejä, artisteja ja tuottajia.

The Rock and Roll Hall of Famen tämänvuotiset tulokkaat on paljastettu. Mukana ovat tällä kertaa Tupac Shakur, Pearl Jam, Electric Light Orchestra, Yes, Joan Baez ja Journey. Pitkäaikaiselle David Bowien pitkäaikaiselle yhteistyökumppanille, Nile Rodgersille myönnetään puolestaan erityispalkinto.

Uusien ehdokkaiden listalla olivat myös muun muassa Janet Jackson, Depeche Mode, Kraftwerk ja MC5. Rock and Roll Hall of Fameen on mahdollista 25 vuotta ensimmäisen levyn julkistamisen jälkeen. Museon uusien artistien virallinen induktiotapahtuma järjestetään 7. huhtikuuta 2017.