Kissaihmisten seksielämä aktiivista – rakastavat sitomisleikkejä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kissoja pidetään itsenäisinä ja itsepäisinä lemmikkeinä, jotka tekevät asioita yleensä oman tahtonsa ja mieltymyksensä mukaan. Monesti kissoja rakastavia ihmisiä pidetään sen sijaan yksinäisinä ja hellyydenkipeinä. Nyt on tutkittu, että kissaihmiset saattavat pitää seksielämässään erityisesti alistumisesta ja sitomisesta.

Metro-lehti kertoo uudesta tutkimuksesta, jossa saatiin selville, että ihmiset voivat saada kissoiltaan toksoplasmoosi-nimisen taudin, jonka kissat ovat yleensä saaneet loisilta. Ihmisillä kyseinen tauti saattaa muuttaa seksuaalisia mieltymyksiä siihen suuntaan, että ihmiset alkavat kiihottumaan omasta pelostaan.

Tutkimus tehtiin Slovakiassa 36.500 ihmisellä, joista osalla oli toksoplasmoosi ja osalla ei. Tutkimuksesta kävi ilmi, että ihmiset, jotka kantoivat toksoplasmoosia, kiihottuivat seksuaalisesta alistamisesta, sitomisleikeistä, vaarasta ja pelon tunteesta.

Tutkijan mukaan usammilla ihmisillä on jokin yhteys seksin ja vaaran tunteen välillä, mutta toksiplasmoosista johtuen toisilla ihmisillä tämä yhteys oli suurempi. Kissoilta saatu loinen vaikuttaa ihmisten aivoihin ja käyttäytymiseen niin, että henkilöt kiihottuvat enemmän sitomisesta, väkivallasta ja miesten kohdalla jopa masokismista ja raiskaamisesta.