Saharassa satoi lunta – tässä karut kuvat Sveitsin Alpeilta!

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Ilmastonmuutoksen uskotaan vaikuttavan ilmastoon monin tavoin aiheuttaen muun muassa tavallisesta poikkeavia säätiloja eri puolilla maailmaa. Tällä viikolla uutisoitiin, että Syyriassa ja Saharassa satoi lunta ensikerran vuosikymmeniin. Samaan aikaan Sveitsissä kärsitään vakavasta lumettomuudesta.

Sveitsin Alpeilla sijaitseva maailmankuulu Gstaadin laskettelukeskus on nykyisin monien supertähtien koti, mutta nyt kaupungilla on erikoinen ongelma, koska siellä ei ole lunta. Eilen ikuistetussa ilmakuvassa nähdään karu tilanne, sillä laskettelukeskuksen maasto on lähes kokonaan lumeton. Kaupungin matkailutoimisto on joutunut ilmoittamaan, että laskettelukeskuksessa ei voi tällä hetkellä lasketella.

Splash
Splash
J2SKI

J2SKI-verkkopalvelun mukaan lunta on mahdollisesti odotettavissa jouluaattona, mutta silloinkin ennustusten mukaan vain kaksi senttimetriä. Seuraavan kolmen viikon aikana lunta on odotettavissa viisi senttimetriä, jolla ei vielä laskettelukautta aloiteta.