Apinat säikähtivät siiliä – reaktion perusteella ensikerran koskaan!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Siileistä ei tunnetusti ole harmia muuten kuin silloin, jos niiden piikkejä erehtyy koskemaan. Tästäkin huolimatta siilin näkeminen saa kahden apinan pasmat täysin sekaisin tuoreella videolla.

Youtubessa julkaistulla videolla eläintarhassa asuvien gibbonapinoiden aitauksen eteen ilmaantunut siili. Apinat eivät selkeästi ole tavanneet moista eläintä aikaisemmin. Ne nimittäin säikähtävät pientä eläintä pahanpäiväisesti.

Vaaleampi gibboni on niin paniikissa, että se juoksee siiliä karkuun läheiseen kiipeilypuuhun. Toinen yksilö on hieman uteliaampi piikikästä eläintä kohtaan, ja jää tuijottamaan sitä varovasti aitauksensa viereen. Lopulta siili pelastetaan pois apinoiden aitauksen luota ihmisten toimesta.