Donald Trumpin viinitila anoo lupaa käyttää ulkomaista työvoimaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen seuraava presidentti Donald Trump on kampanjoinut näkyvästi Yhdysvalloissa olevaa ulkomaista työvoimaa vastaan, sillä hänen mukaansa se vääristää työmarkkinoita ja vie Yhdysvaltojen kansalaisilta työt. Nyt on paljastunut, että Trumpin oma viinitilaa anoo lupaa käyttää ulkomaista työvoimaa.

Perheen Charlottesvillessä sijaitseva viinitila on hakenut 2. joulukuuta jätetyllä asiakirjalla viranomaisilta tilapäisiä H2-työviisumeita, jotka on tarkoitettu viinitilalle palkattaville kuudelle ulkomaiselle työntekijälle. Hakemuksen mukaan he tulisivat tekemään tammikuusta kesäkuuhun 40 tunnin työviikkoa 10,72 dollarin tuntipalkalla.

Paljastus on aiheuttanut heti tuoreeltaan ihmetystä, sillä perheen pää on itse kampanjoinut tällaista toimintaa vastaan. Asiantuntijat tyrmäävätkin The Washington Post -lehdessä toiminnan epäeettisenä ja toteavat sen olevan esimerkki eturistiriidasta, jota presidenttiperheen liiketoiminnat ovat tuomassa päätöksentekoon.