Näin teet kaksi litraa mehua yhdestä appelsiinista

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Kerroimme äskettäin suomalaisilta hedelmäosastoilta löytyvistä appelsiinilajikkeista, joissa ei ole siemeniä. Nämä hedelmät soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi mehujen puristamiseen tai ruokien valmistamiseen. Appelsiinisesonki on nyt parhaimmillaan.

Nopeita kotivinkkejä tarjoileva sivusto 5.min.crafts on julkaissut Instagramiin videon, jolla nähdään helppo keino appelsiinimehun valmistamiseen. Mikäli ei halua tuorepuristaa kiloittain appelsiineja, voi mehua valmistaa yhdestä jäädytetystä hedelmästä.

Vinkissä jäätynyt appelsiini paloitellaan ja murskataan hyvinpestyine kuorineen tehosekoittimessa. Sen jälkeen sose pannaan kattilaan, kaadetaan vettä ja sokeria päälle maun mukaan. Mehu lämmitetään, mutta se ei saa kiehua. Lopulta jäähtynyt neste siivilödään kannuun tarjoiltavaksi.

How to make 2 litres of a refreshing drink from just one orange.? #5minutecrafts #orange

A video posted by 5-Minute Crafts (@5.min.crafts) on