Ex-työntekijän hurja väite: Uber-kuljettajat vakoilivat Beyoncea

Digi · Tim Isokivi

Henkilökuljetuspalvelu Uberin God View, eli jumalnäkymä-työkalu on puhututtanut Yhdysvalloissa. Yhtiön työntekijöiden mukaan sitä Uberin johto on käyttänyt sovellusta taksipalvelun asiakkaiden seurantaan kartalta.

Uberilta potkut saaneen insinööri Ward Spangenbergin mukaan sovellukseen ei pääse käsiksi ainoastaan yhtiön johto. Mies väittää useiden yhtiön työntekijöiden käyttäneet God Viewin matkatietoja ihmisten vakoiluun. Työntekijöiden kerrotaan vakoilleen muun muassa ex-puolisojaan, poliitikkoja ja julkkiksia, kuten Beyoncea.

Uber on kiistänyt yhtiön ex-työntekijän väitteet. Taksipalvelun mukaan kuljettajilla on rajoitettu pääsy asiakkaiden matkatietoihin. Uberin mukaan yhtiön sadat tietoturva-asiantuntijat huolehtivat siitä, että asiakkaiden tiedot pysyvät salattuina.

Independent-lehden mukaan Ward Spangenberg sai potukut Uberilta helmikuussa 2016. Mies on sittemmin nostanut oikeusjutun yhtiötä vastaan. Spandebergin mukaan irtisanominen johtui ikäsyrjinnästä ja siitä, että hän oli tuonut esiin valonarkoja tietoja yhtiön toimintatavoista.