Las Vegas teki historiaa – kaikki sähkö uusiutuvaa energiaa!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen tavoitteena on kasvattaa uusiutuvan energian osuutta 9,5 prosenttiyksikköä vuoteen 2020 mennessä, jolloin bioenergian osuus olisi kokonaisenergiankulutuksesta 38 prosenttia. Las Vegas aloitti energiapolitiikkansa muuttamisen vuonna 2008, ja nyt kaupunki käyttää sataprosenttisesti uusiutuvaa energiaa.

Las Vegas on tätä nykyä yksi harvoista Yhdysvalloissa sijaitsevista pelkästään vihreää energiaa kunnallisella tasolla hyödyntävistä kaupungeista. Aavikoiden keskelle rakennettu syntien kaupunki on samalla julistanut olevansa yksi maailman suurimmista kaupungeista, jonka kaikki julkiset ja hallinnolliset rakennukset käyttävät pelkästään uusiutuvaa energiaa. Aurinkoenergian lisäksi kaupungissa hyödynnetään maansisäistä geotermistä energiaa.

Las Vegas on säästänyt uusiutuvan energian avulla noin viisi miljoonaa dollaria vuosittain. Aavikkokaupungin kaltaista energiamallia suunnittelevat myös muut Yhdysvaltojen suurkaupungit. Esimerkiksi San Franciscon tavoitteena on käyttää pelkästään vihreää energiaa vuoteen 2035 mennessä, Huffington Post uutisoi.