Tutkijat varoittavat: Gepardit kuolemassa sukupuuttoon

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Gepardit ovat sosiaalisia kissapetoja ja niitä on kesytetty aikojen saatossa jopa lemmikkieläimiksi. On tavallista, että gepardeja kasvatetaan eläintarhoissa koirien parissa, sillä siten ne oppivat toimimaan ihmisten kanssa. Gepardit on luokiteltu uhanalaisiksi eläimiksi, ja niitä on koko maailmassa enää 7.100 yksilöä.

Gepardi on luokiteltu nyt Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton tekemän tutkimuksen mukaan erittäin uhanalaiseksi lajiksi. Gepardia kohtaa erittäin suuri uhka hävitä luonnosta lähitulevaisuudessa. Kiitos kuuluu ihmisille.

Gepardeja esiintyi aikoinaan kaikkialla Afrikassa ja Lounais-Aasiassa. Syynä on niiden elinympäristön kaventuminen, kun ihmiset ottavat kissapetojen asuttamia alueita käyttöönsä. Lisäksi gepardeja metsästetään ja myydään. Gepardit ovat vaarassa muuttua maailman nopeimmista maaeläimistä maailman nopeiten sukupuuttoon kuolevista eläimistä.

Nykyiset gepardien elinalueet ovat auttamattomasti jo liian pieniä takaamaan tarpeeksi suuria populaatioita pitkällä aikavälillä, eivätkä luonnonsuojelualueet riitä yksin. Luonnonsuojelijat vaativat nyt suuria muutoksia lajin säilymisen kannalta, CNN uutisoi.

https://www.instagram.com/p/BOgTbdqgwGM/