Tutkijat varoittavat: Gepardit kuolemassa sukupuuttoon

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Gepardit ovat sosiaalisia kissapetoja ja niitä on kesytetty aikojen saatossa jopa lemmikkieläimiksi. On tavallista, että gepardeja kasvatetaan eläintarhoissa koirien parissa, sillä siten ne oppivat toimimaan ihmisten kanssa. Gepardit on luokiteltu uhanalaisiksi eläimiksi, ja niitä on koko maailmassa enää 7.100 yksilöä.

Gepardi on luokiteltu nyt Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton tekemän tutkimuksen mukaan erittäin uhanalaiseksi lajiksi. Gepardia kohtaa erittäin suuri uhka hävitä luonnosta lähitulevaisuudessa. Kiitos kuuluu ihmisille.

Gepardeja esiintyi aikoinaan kaikkialla Afrikassa ja Lounais-Aasiassa. Syynä on niiden elinympäristön kaventuminen, kun ihmiset ottavat kissapetojen asuttamia alueita käyttöönsä. Lisäksi gepardeja metsästetään ja myydään. Gepardit ovat vaarassa muuttua maailman nopeimmista maaeläimistä maailman nopeiten sukupuuttoon kuolevista eläimistä.

Nykyiset gepardien elinalueet ovat auttamattomasti jo liian pieniä takaamaan tarpeeksi suuria populaatioita pitkällä aikavälillä, eivätkä luonnonsuojelualueet riitä yksin. Luonnonsuojelijat vaativat nyt suuria muutoksia lajin säilymisen kannalta, CNN uutisoi.

#Repost @kristenemily1 ・・・ We patronize them for their incompleteness, for their tragic fate of having taken form so far below ourselves. And therein we err, and greatly err. For the animal shall not be measured by man. In a world older and more complete than ours they move finished and complete, gifted with extensions of the senses we have lost or never attained, living by voices we shall never hear. They are not brethren, they are not underlings; they are other nations, caught with ourselves in the net of life and time, fellow prisoners of the splendour and travail of the earth. I used to look at that framed quote on the wall of the veterinary library in Saskatchewan on days I was there studying longer than should be allowed. It reminded me of why I wanted to become a veterinarian. And I never fully understood it until I understood what it was to be in Africa and share space with the most magnificent beings this earth has to offer. Everything made sense after that, what I'm supposed to do. Little Amber Eyes in the photo knew from the moment it was born what it's purpose was. How much more advanced they are than us! #africa #serengeti #tanzania #cheetah #cheetahcub #wildlife #conservation #vet #dvm

A photo posted by Tiger Lion Leopard Jaguar (@save.big.cats) on