Hakkerit iskivät valeuutisella: ”Britney Spears on kuollut”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Britney Spersin fanit järkyttyivät maanantaina 26. joulukuuta, kun Twitterissä levisi uutinen tähden kuolemasta. Kyseessä on kuitenkin pelkästään hakkerien levittämä valeuutinen.

Levy -yhtiö Sony Music twiittasi Britney Spearsin menehtyneen onnettomuudessa. Koska kirjoitus julkaistiin levy-yhtiön virallisella Twitter-tilillä, uskoivat monet sen pitävän paikkansa.

Asialla oli kuitenkin Billboard-sivuston mukaan hakkeriryhmä OurMine, joka oli kaapannut Sony Music Globalin tilin. Britney Spears on siis edelleen hengissä, ja hakkerien jakamat twiitit on sittemmin poistettu.

OurMine hakkeroi taannoin myös Netflixin ja Marvel Entertainmentin Twitter-tilit. Hakkeriryhmän tiedetään tehneen vastaavia iskuja myös muun muassa Mark Zuckerbergin, räppäri Draken ja amerikkalaisen jalkapallon ammattiliigan, NFL:n tileille sosiaalisessa mediassa.

Twitter