Opettajat pantiin seisomaan härkätaisteluareenalle – sitten härkä vapautettiin!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Härkätaisteluita pidetään perinteikkäänä espanjalaisena kulttuurina, vaikka todellisuudessa kyse on ainoastaan eläinrääkkäyksestä yleisön edessä. Härkätaistelujen vastustus on viime vuosina levinnyt muista maista myös Espanjaan, jossa tällainen julmuus on jo monin paikoin kielletty.

Parhaillaan verkossa leviää viime kesänä julkaistu video kokeilusta, jossa Ricardo Torres Martinez pani kymmeniä todella rohkeita opettajia seisomaan härkätaisteluareenalle Meksikon Apodacassa. Sen jälkeen härkä vapautettiin areenalle.

Tulos oli aivan muuta kuin mitä monet odottivat, sillä härkä ei hyökännyt yhdenkään ihmisen kimppuun eikä edes osunut ihmisiin heidän seassa juostessaan. Kokeilun tarkoituksena oli osoittaa, että härkätaistelu on silkkaa julmuutta, ja että härkä ei hyökkää ihmisen kimppuun muutoin kuin ärsytettynä tai ahdistettuna. Kokeilussa härän ainoa mielenkiinto kohdistui ihmisten sijaan areenalta pois pääsemiseen.