Saara Aalto palasi kotiin – massiivinen kansanjuhla käynnissä Oulussa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen laulajasensaatio Saara Aalto on tänään Oulussa järjestettävän kansanjuhlan päätähti, sillä tänään Aallon kotikaupungissa juhlitaan Saaran upeaa menestystä kansainvälisillä areenoilla. Kello 19.00 alkaneessa tapahtumassa on paikalla useita tuhansia ihmisiä.

Tilaisuuden aluksi nähtiin kooste Aallon X Factor -taipaleesta. Kansanjuhlassa Oulun kaupunki on ilmoittanut muistavansa laulajalupausta 5.000 euron palkinnolla sekä yllätyksellä, joka paljastuu vasta tapahtuman kuluessa.

Ennen Saara Aallon esiintymistä Madetojan musiikkilukion taiteellinen johtaja Johanna Kemppainen kertoi miten hänen opinahjossaan haudotaan menestyjiä. Puheenvuoroa seurasi Saaraa ajatellen uudelleen sanoitettu Sankarit-kappale yli 60 musiikkilukiolaisen kuoroesityksenä. Sen jälkeen Saara nousi lavalle ja koko yleisömeri lauloi hänelle Paljon onnea vaan jättimäisenä yhteiskuorona.

– Ihan uskomatonta. Kun tunti sitten ajettiin torin ohi ja tori oli tyhjä, niin mietin, että tuleekohan sinne ketään. Uskomatonta, että teitä on näin paljon. Kiitos niin paljon. En mä käsitä mitä tässä tapahtuu, Saara Aalto kertoi.

Saara Aallon tie X Factorin toiselle sijalle ei ollut helppo, mutta sitä ei ollut myöskään tie kotikaupunkiin. Aalto nimittäin sairastui korvatulehdukseen, jonka vuoksi hän ei voinut lentää Helsingistä Ouluun. Saara ja hänen puolisonsa Meri suuntasivat pitkän matkan lopulta autokyydillä.