Poliisi: Amazonin älykaiutin voi paljastaa murhaajan

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amazonin Echo-älykaiutin mahdollistaa erilaisten toimintojen, kuten musiikin soittamisen puheen avulla. Nyt Yhdysvaltojen Arkansasin viranomaiset uskovat, että Echosta saattaisi olla apua murhan ratkaisemisessa. Poliisit vaativat Amazonia luovuttamaan heille asiakasta koskevia yksityisiä tallenteita.

Bentonvillessa asuvaa James Batesia epäillään hänen ystävänsä Victor Collinsin murhasta. Collins löydettiin kuolleena Batesin kodin kylpyammeesta viime marraskuussa. Poliisit etsivät kuumeisesti lisää todistusaineistoa, ja uskovat syytetyn Echo-kaiuttimen tarjoavan sitä.

Echo ei tallenna kaikkea kuulemaansa, mutta se nauhoittaa äänikomennot ja lähettää ne Amazonin pilvipalveluun. Käyttäjä voi kuunnella niitä nauhoituksia myöhemmin. Poliisit uskovat miesten kuunnelleen Echon kautta musiikkia Collinsin kuolinyönä, ja pitävät mahdollisena että laite olisi tallentanut heidän keskustelujaan.

Verkkokauppa on toimittanut viranomaisille James Batesin Amazon-tilin tiedot ja ostoshistorian. Mashable-sivuston mukaan yhtiö ei kuitenkaan ole toistaiseksi suostunut luovuttamaan heille Echon äänitallenteita. Amazonin mukaan yhtiö ei luovuta asiakkaiden yksityisiä tietoja ilman oikeuden siihen velvoittavaa lainmukaista vaatimusta.