Tesla esti peräänajon – havaitsi onnettomuuden sekunteja ennen kuljettajaa

Autot Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Automaailman mullistanut Tesla lanseerasi sähköautoihinsa reilu vuosi sitten automaattiohjauksen ensimmäisenä maailmassa. Auto kykenee ajamaan itsenäisesti satojen kilometrien matkoja. Ominaisuus on kehittynyt koko ajan, ja Teslan teknologia on pelastanut autoilijoita lukemattomilta onnettomuuksilta.

Auton tutkat ja kamerat havaitsevat nykyisin esimerkiksi onnettomuudet jopa sekunteja ennen kuin kuljettaja huomaa mitään epätavallista. Tämä mahdollistaa auton automaattijarrutuksen jo silloin, kun kuljettaja ajelee vielä kaikessa rauhassa autuaan tietämättömänä edessä odottavasta vaarasta.

Hollantilainen Hans Noordsij on julkaissut verkossa videon, jossa nähdään miten auto hätäjarruttaa useita sekunteja ennen kuin sen edellä ajava auto törmää moottoritielle pysähtyneeseen autoon. Tesla siis näki onnettomuusvaaran jo ennen edellä ajavaa kuljettajaa. Teknologia esti paitsi Teslaa joutumasta onnettomuteen esti myös kahden auton kolarin muuttumisen pahemmaksi. Kukaan ei loukkaantunut vakavasti.