Uskomaton päätös: Pomo antoi alaisilleen rajattomat lomat!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Saksalaisen myhotelshop.de-sivuston perustanut ohjelmistoyrittäjä Ullrich Kastner on tehnyt rohkean valinnan. Hän on antanut työntekijöilleen oikeuden päättää vapaapäivistään ja lomistaan. Mies testasi ideaa ensin pienemmällä työporukalla.

Saksalainen yrittäjä kokeilee rajattomia vapaita ensin vuoden ajan. Edun saavat kaikki yrityksen 37 työntekijää. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että työntekijät saavat itse päättää vapaapäivistään ja loma-ajoistaan ilman rajoituksia. Vapaapäivät eivät kuitenkaan vaikuta työntekijöiden palkkaan.

– Työntekijäni ovat osoittaneet olevansa vastuullisia. Se on tärkeintä. En halua, että työntekijät työskentelevät tiettyjen ohjeistusten ja sääntöjen puitteissa. Tärkeämpää on, että he saavuttavat työssään heille asetettuja tavoitteita, 41-vuotias Kastner kertoo Daily Mailille.

Mies uskoo, että työntekijät pystyvät tulevaisuudessa tasapainottamaan paremmin töitä ja vapaa-aikaa. Tämä puolestaan vaikuttaa suoraan työn tuottavuuteen ja hyvinvointiin. Rajattomia vapaapäiviä testattiin aluksi pienessä koeryhmässä. Testissä mukana ollut työntekijä Rebekka Oelze kertoo lomailleensa vuoden aikana yhteensä 25 päivää. Testissä mukana olleet työntekijät olivat muita vähemmän sairauslomalla.

Almost forgot how much I love living the beach life once in a while #punintended #tioman #berjayatiomanresort

A photo posted by Caryn Khaw (@carynkhaw) on