Valeuutinen leviää verkossa: ”Iso-Britannian kuningatar Elisabet kuollut”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuosi 2016 tullaan muistamaan vuotena, jolloin monet supertähdet kuolivat traagisesti. Nyt lukuisat Twitter-käyttäjät ovat luulleet loppuaan kohti saapuvan vuoden vaatineen vielä yhden tunnetun uhrin.

Twitter-tili @BBCNewsUKI twiittasi Iso-Britannian kuningatar Elisabet toisen kuolleen. Viesti lähti nopeasti leviämään sosiaalisessa mediassa. Mashable-sivuston mukaan sen ehtivät twiitata uudelleen muun muassa Ranskan Yhdysvaltojen suurlähttiläs Gérard Araud ja Hollywood Reporter -lehden toimittaja Pamela McClintock.

Kyseessä ei kuitenkaan ollut Iso-Britannian yleisradion, BBC:n oikea tili, vaan hämäävästi sitä muistuttavaksi tehty valetili. Kuningatar Elisabet II on edelleen hengissä, ja valeuutista levittänyt Twitter-tili on sittemmin poistettu.

 

Twitter