Näissä appelsiinilajikkeissa ei ole siemeniä – sopivat erinomaisesti mehuksi

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Oranssia appelsiinia on pidetty perinteisesti tehokkaana C-vitamiinipommina. Maukkaan hedelmän sesonki on joulun tienoilla parhaimmillaan. C-vitamiinin on havaittu lyhentävän flunssan kestoa, parantavan yleiskuntoa ja ehkäisevän sairauksia.

Vaikka vitamiineja saa lisäravinteina myös purkista, kannattaa suosia hedelmä- ja vihannesosastolta löytyviä C-vitamiinin lähteitä. Satokausikalenteri on nyt listannut suomalaisilta hedelmäosastoilta löytyvät appelsiinilajikkeet, joissa ei ole siemeniä. Näitä hedelmiä voi käyttää helpommin ruoanlaitossa tai mehujen puristamisessa.

Siemenettömät appelsiinilajikkeet:

Caderana: Keskikokoinen, mehukas, melkein täydellisen pyöreä

Delta Seedless: Vähemmän hapokas kuin muut valencianappelsiinit

Hamlin: Sesongin ensimmäisiä appelsiineja, tunnetaan myös nimellä Norris

Midknight: Paljon sokereita, vähän happoja. Todella hyvä mehuappelsiini

Navelina: Hieman päärynänmuotoinen, aromikas ja yleisin appelsiini ruokakaupoissa

Salustiana: Erittäin mehukas ja makea

Valencia: Sesongin viimeisiä appelsiineja, hedelmälihassa ohuet kalvot

Washington Navel: Kookas, tasalaatuinen, maailman arvostetuin napa-appelsiini

سرماخوردگي مهمون ناخونده اي كه وقتي تشريفش رو مياره، كنگر ميخوره و لنگر ميندازه ?? و تا همه ي اهل منزل رو مستفيض نكنه، ول كن نيست كه نيست،? از لطف و محبت اين ويروس لعنتي بنده هم بي بهره نموندم و با اجازه اتون از ديروز تا يكساعت پيش از پا افتاده بودم،? منتهي يه ساعتي ميشه كه كمر همت رو بستم و پاشدم كه مهمون ناخونده رو راهيش كنم بره،?? اين شد كه؛ همين جريان ليمو ترش ،عسل و فرني و دمنوش و ابميوه براه افتاد،.? …………. ……… …… باشد كه رستگار شويم. . #Ashpazi_shoma#ashpazi_khanegi#ashpazi_modern #onthetable #instafood #delicious #banooye_khoshsalighe #_mazeh_ #fane_mehmani #food #yummy #mustseeiran #delicious #lategram#بزن #بفرما##ashpazie_melal##sofrehkhune#hale__83#ir_food #cooking_backstage#travelmagazin#life_magazin_#سرماخوردگي_خر_است #ليموشيرين #پرتقال#آب_پرتقال #orangejuice #flu#cold #?

A photo posted by ?haleh,Azimi? (@hale__83) on