Futishuligaanilla suuret luulot – hyökkäsi yksin satojen fanien kimppuun

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jalkapallo-otteluiden yhteydessä nähdään toisinaan rajuja ja väkivaltaisia tilanteita, kun joukkueiden kannattajat ottavat toisistaan mittaa fyysisesti. Viime vuonna Iso-Britanniassa kuvattiin tilanne, jossa väkivaltainen futishuligaani yritti taistella kymmeniä vastapuolen kannattajia vastaan.

Tilanne tapahtui Southend Unitedin ja Colchester Unitedin välisessä ottelussa Roots Hallin stadionilla Essexissä. Kesken ottelun yksinäinen Southend Unitedin kannattaja päättää juosta katsomosta kentän kautta kohti Colchester Unitedin kannattajajoukkoa.

Vastapuolen kannattajia oli kymmeniä, mutta tämä ei estänyt tyhmänrohkeaa miestä yrittämästä ottaa heistä kaikista mittaa samanaikaisesti. Järjestysmiehet eivät näyttäneet ymmärtävän mitä tapahtuu, ennen kuin tilanne kehkeytyi todelliseksi käsirysyksi.

Pelin voittaneen Southend Unitedin edustajan mukaan videolla nähtävän tappelupukarin kaltaiset ihmiset eivät ole tervetulleita Roots Halliin. Rolling Stone -lehden mukaan poliisit ovat sittemmin pidättäneet tapauksen jalkapallohuligaanin.