Parisuhteessa täytyy laihduttaa yhdessä – muuten jää yritykseksi!

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Painon putoamisen tulisi vaikuttaa laihduttajan elämään niin, että vaatekoko pienenee, energiatasot nousevat, olo tuntuu mahtavalta ja parisuhde kukoistaa. Asia saattaa kuitenkin todellisuudessa olla hyvin erilainen parisuhteissa, joissa toinen osapuoli syö ja juo edelleen mitä haluaa.

Parisuhteessa vanhaa elämäntyyliään jatkava osapuoli voi alkaa ärsyyntymään toisen tarkasta ruokavaliosta ja yrityksestä elää terveellisemmin. Shape-sivusto listasi viisi asiaa, mitä tällaisessa tapauksessa elämäntapamuutoksen tehneen kumppanin kannattaisi tehdä.

1. Kerro miksi halusit laihtua

Kumppanisi saattaa luulla, että sinun painonpudotuksesi voi johtaa siihen, että tulet kenties vaihtamaan hänet urheilullisempaan ja terveellisemmin elävään henkilöön nyt kun itsekin laihdutat. Kerro painonpudotuksen oikeat motiivit ja syyt hänelle.

2. Älä yritä pakottaa häntä kuntoilemaan

Välillä saatat toivoa, että voisitte lähteä lenkille yhdessä sen sijaan, että lähdet yksin juoksemaan pimeään räntäsateeseen. Pakottaminen ei kuitenkaan ole hyvä keino saada toista liikkumaan, minkä vuoksi kannattaakin pitää vain omat tavoitteet mielessä ja liikkua määrätietoisesti niitä kohti.

3. Älä oleta hänen yrittävän sabotoida sinua

Vaikka hän yrittäisikin saada sinua pitämään hänen kanssaan herkuttelupäivää, se ei tarkoita sitä, että hän yrittäisi juonitella sinua vastaan tai saada sinut repsahtamaan. Älä siis suutu kumppanisi ehdotuksista, jotka liittyvät ruokailuun.

4. Tee kompromisseja

Anna välillä periksi ja höllää hieman ennen kuin parisuhteenne yhteinen arki ja juhla alkavat kärsimään. Muista kuitenkin pitää toisinaan myös oma pääsi sillä projektissasi on kuitenkin kyse sinun elämänlaadustasi ja terveydestäsi.

5. Aina suhde ei pääty hyvin

Jos kaksi kulinaristia on päätynyt yhteen rakkaudesta ruokaan, mutta toinen muuttaa suhteen aikana elämäntyyliään radikaalisti, ei suhde välttämättä pääty hyvin.