Pikku Kakkonen täyttää 40 vuotta – muistatko vielä Pelle Hermannin?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisia lapsia television iltapäivässä uskollisesti viihdyttänyt Pikku Kakkonen täyttää 11. tammikuuta 40 vuotta. Ohjelma viettää juhlavuottaan monin tavoin, kuten esimerkiksi dokumentilla, konserteilla ja kiertävällä valokuvanäyttelyllä.

Eräs Pikku Kakkosen ikimuistoisimmista hahmoista on Pelle Hermanni, joka nähtiin ohjelmassa kymmenen vuoden ajan vuosina 1978 – 1988. Veijo Pasasen esittämä ja Simo Ojasen käsikirjoittama Sirkus Hepokatin pelle hauskutti perheen pienimpiä ystäviensä kanssa. Sivurooleissa nähtiin myös esimerkiksi karttakeppi Kepakko, taikuri Max ja äityliini.

Kuten monet muutkin televisiohahmot, myös Pelle Hermanni lanseerasi aikoinaan oman hokemansa. Hänen suustaan kuultu ”Voi änkeröinen” tarttui monen pikkumiehen ja -naisen suuhun pitkäksi aikaa. Hermanni oli myös teknologiassa edellä aikaansa, sillä hänellä oli näköpuhelin jo 1970-luvulla. 2000-luvulla Pelle Hermannia on esitetty lyhennettyinä uusintoina.