Uskomaton suoritus! 105-vuotias teki pyöräilyn maailmanennätyksen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

BBC uutisoi veteraanipolkupyöräilijästä, joka rikkoi yli satavuotiaiden kilpapyöräilijöiden ennätysajan. 105-vuotias ranskalainen Robert Marchand ajoi tunnin aikana yli 22 kilometriä. Entinen palomies treenasi suoritustaan varten puolen vuoden ajan.

Robert Marchandia voidaan pitää varsinaisena teräsvaarina, sillä kaikki parikymppisetkään eivät jaksa polkea yli 20 kilometriä yhtämittaisesti. Pyöräilevä harmaahapsi saapui maaliin suurten kannatushuutojen kera. Marchand oli erittäin otettu suosiostaan. Ennätysajo suoritettiin Ranskassa.

Kilpailumielessä ajettava polkupyöräily on suosittu harrastus etenkin Euroopassa. Tunnetuimpia kilpapyöräilymaita ovat Belgian ja Ranskan lisäksi myös Italia, Espanja, Saksa, Sveitsi ja Hollanti. Kesäisin ajetaan yksi maailman suosituin pyöräilykilpailu, eli Ranskan ympäriajo.

This 105-year-old cyclist has just set a new record. 🚲 👏

Publié par BBC News sur mercredi 4 janvier 2017