Skeittari sokeutui – ei jättänyt harrastustaan

Terveys Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Skeittaaminen on laji, jossa näkökyvyn voisi kuvitella olevan lähes välttämättömyys. Yhdysvaltalainen Dan Mancina todistaa tämän luulon kuitenkin vääräksi. Mies harrastaa rullalautailua sokeudesta huolimatta.

Verkkokalvorappeumaa sairastava Mancina näkee Jenkem-lehden mukaan oikealla silmällään hieman valoja ja varjoja, mutta muuten hän on sokea. Näkö alkoi huonontumaan miehen ollessa 13-vuotias. Hän ei kuitenkaan antanut asian rajoittaa suosikkiharrastustaan.

Youtubessa julkaistulla videolla päästään seuraamaan, kuinka Mancia harrastaa lautailua keppinsä kanssa. Valkoisen kepin lisäksi hänellä on pieni piippaava laite. Hän asettaa sen esimerkiksi grind boxin tai rampin alle, ja suunnistamaan laitteesta lähtevän äänen perusteella.