Yllätä vieraat rohkeasti – ötökät vuoden ruokatrendi!

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Mikäli haluaa astua mukavuusalueen ulkopuolelle ja yllättää esimerkiksi syntymäpäiväkutsuille saapuvat vieraat, kannattaa juhlaillallisella tarjoilla hyönteisistä valmistettuja annoksia. Ötökkäbuumi on tehnyt vahvaa kasvua jo muutaman vuoden ajan, mutta tänä vuonna trendin uskotaan tekevän läpimurron.

Maailmalla on vannoutuneita ötökkäkokkeja. Vaikka länsimaissa vieroksutaan hyönteisten syömistä, on niiden avulla uskottu ratkaistavan jopa maailmanlaajuista nälänhätää. Proteiinipitoiset herkut eivät vaadi juuri ollenkaan luonnonvaroja kasvaakseen, lisääntyääkseen ja kehittyäkseen ihmisravinnoksi.

Yksi toukka- ja heinäsirkka-aterioita valmistava kokki on Dave Gracer -niminen mies. Hän esittelee herkullisia hyönteisannoksia Buggin’Out -Youtube-kanavallaan. Mies raivaa hyönteisiä lautasille Yhdysvalloissa. Ötökkäaterioita hehkutetaan myös Suomessa ja kärkipäässä niitä esittelee hyönteiskokki Topi Kairenius. Ole edelläkävijä ja kokkaa kuoriaisia juhla-aterialle.