Pikku Kakkonen 40 vuotta: Nukkumatti täyttää jo 58 vuotta!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisia lapsia television iltapäivässä uskollisesti viihdyttänyt Pikku Kakkonen täyttää 11. tammikuuta 40 vuotta. Ohjelma viettää juhlavuottaan monin tavoin, kuten esimerkiksi dokumentilla, konserteilla ja kiertävällä valokuvanäyttelyllä.

Eräs Pikku Kakkosen ikimuistoisimmista hahmoista on Nukkumatti, joka on vuonna 1959 kehitetty itäsaksalaisen nukkeanimaation valkopartainen ja hiippalakkinen satuhahmo. Nukkumatti täyttää siis tänä vuonna jo peräti 58 vuotta. Suomessa Nukkumattia on esitetty vuodesta 1973 saakka.

Vuosikymmenten ajan Nukkumatti on kertonut lapsille opettavaisen tarinan, minkä jälkeen on vuorossa legendaariseksi muodostunut loppulaulu ja unihiekan heittäminen lasten silmille. Aikoinaan Itä- ja Länsisaksassa oli Nukkumatille omat ohjelmansa. Suomessa Pikku Kakkosessa esitetty Nukkumatti on itäsaksalaista perua.