Pikkutytön omituinen harrastus – keräilee ja kasvattaa torakoita

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailmassa on 428 eri torakkalajia, ja ne seuraavat meitä kaikkialle – jopa avaruuteen. Yhdeksänvuotias Shelby Counterman ei ole tästä pahoillaan, sillä tyttö on intohimoinen torakoiden kasvattaja. Hänen viiden torakan kokoelmasta on kasvanut tuhansien yksilöiden yhdyskunta.

TLC-televisiokanavan My Kid’s Obsession -televisio-ohjelmassa tutustutaan lapsiin, joilla on omituisia mieltymyksiä tai harrastuksia. Yksi heistä on Tulsassa asuva Shelby Counterman, joka suorastaan rakastaa vipeltäviä ja kiiltäväselkäisiä torakoita. Tytön vanhemmat eivät ole innoissaan jälkikasvunsa harrastuksesta, mutta antavat tyttärensä touhuta ötököiden parissa.

Yli 300 miljoonaa vuotta lähes muuttumattomana pysynyt laji on nähnyt niin jääkaudet kuin asteroidihyökkäykset ilman, että torakat olisivat kuolleet sukupuuttoon. On sanottu, että torakat selviävät jopa ydinpommista. Torakoita on lähes jokaisessa maailman kolkassa ja jokseenkin kaikki ihmiset inhoavat niitä. Kun ryhdytään etsimään planeetan parasta eläintä, ei torakkaa voi ohittaa hyvällä tahdollakaan – sen sitkeys ja kestävyys on nimittäin vertaansa vailla.