E-Type huumeista Staralle: ”Ei sellaista paskaa tarvitse”

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

1990-luvun eurodance-musiikki on noussut viime vuosina suosituksi musiikkigenreksi. Aivan viime aikoina ysäribuumin hiipumisesta on saatu merkkejä, kun esimerkiksi Suomen suosituin ysäriohjelma Paras ennen loppui joulukuussa. Yksi ysäribuumin kuumimmista tähdistä on ruotsalainen E-Type.

Stara tavoitti haastatteluun Suomea Parasta Ennen -pikkujoulukiertueella äskettäin mukana olleen E-Typen. Hän korosti tapaamisessa, että viihdyttäjän ammatti on hänelle pelkän juhlimisen sijaan vastuullista työtä, jossa ei ole sijaa lepsuilulle.

– Minun tehtäväni lavalla on jakaa hyvää mieltä ja nautintoa. Ei tämä ole normaali ammatti. Kun olen lavalla, se on joka kerta kuin uusi maalaus, jonka voin minä maalata sellaiseksi kuin haluan. Katsojat tuntevat kyllä kappaleeni, mutta kaikki muu täytyy lisätä, E-Type kertoi haastattelussa.

– Homma täytyy hoitaa, vaikka olisin vilustunut tai minulla olisi univelkaa. Tai tyttöystävä olisi jättänyt edellisenä päivänä. Sellaisessa tilanteessa täytyy ehkä käydä tapaamassa herra Viskiä ja hakea sieltä apua tunnelman nostattamiseen. Haluan korostaa, että en ole koskaan käyttänyt huumeita. Ehkä 99-vuotiaana voisin kokeilla. Ei sellaista paskaa tarvitse. Sixpack olutta riittää hyvin.

E-Type on koko uransa ajan ollut erityisen suosittu Suomessa, ja maamme keikkalavat ja festarit ovat tulleet hänelle tutuiksi. Parasta Suomessa on kuitenkin avoin ja välitön fanijoukko.

– Suomalaiset ja ruotsalaiset eivät tee julkkiksesta numeroa. Paitsi juovuksissa, jolloin he tietenkin huutavat. Tavallisesti ihmiset ovat kohteliaita ja ujoja, eivätkä niin päällekäyviä kuin monissa muissa maissa. Kun menen itse katsomaan suurilla festareilla muiden keikkoja, niin tottakai jotkut tunnistavat ja kirkuvat, mutta Suomessa voin olla oma itseni. Minulla on paljon hyviä muistoja Suomesta.