The Prodigyn keulahahmo DJ-supertähdistä Staralle: ”En pidä heistä lainkaan”

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Maailman merkittävimpiin konemusiikin yhtyeisiin lukeutuva The Prodigy edustaa alalla niin sanottua vanhaa koulukuntaa. Stara tavoitti yhtyeen keulahahmo Liam Howlettin haastatteluun. Samalla hän kommentoi konemusiikin nykytilaa.

Howlettin näkemys nykyisestä DJ-supertähtikulttuurista on sama kuin lähes kaikilla pitkään elektronista musiikkia tehneillä alan veteraaneilla. David Guettat ja kumppanit saapuvat nykyisin keikoilleen valmiit DJ-setit muistitikuillaan ja heiluttavat pari tuntia käsiään ilmassa saaden siitä jättikorvaukset.

– Tiedät kyllä mitä mieltä minä olen heistä. En pidä heistä lainkaan. Maailmassa on monia hyviä DJ-tähtiä, jotka tekevät kovasti töitä ja jotka tekevät itse omat kappaleensa ja ansaitsevat menestyksensä. Sitten on kuitenkin paljon ihmisiä, joille on tärkeämpää olla supertähti, Liam Howlett kertoi Staralle.

Konemusiikin alalla menestyminen tarkoittaa Howlettille hieman toista kuin monille DJ-supertähdille.

– Minä tulen toisenlaisesta taustasta. Minusta arvostus ja jalat maassa pitäminen on tärkeintä. Siksi sinä et kuule minun remixaavan Britney Spearsia, Miley Cyrusia tai Justin Bieberiä. Minä en tee sellaista paskaa. The Prodigy on aitoa.

DJ-supertähdet ovat jo pitkään saaneet kuulla, että he ovat myyneet itsensä ja ovat siirtyneet hämyisiltä klubeilta massatapahtumiin ja festareille.

– Hh tekevät omat ratkaisunsa, eivätkä voi valittaa, kun heidän sanotaan myyneen itsensä. Se on ollut heidän oma valintansa, ja ehkä he ovat siitä onnellisia. Minä vain en pidä sellaisesta, että tullaan keikalla USB-tikun kanssa. Teimme aiheesta myös Ibiza-nimisen kappaleen. Meillä ei ole mitään Ibizaa vastaan, mutta siitä tuli hauska kappale.