Tytöt panivat maissinjyvän suoristusraudan väliin – seuraus säikäytti kunnolla

Ruoka · Annukka Heikkilä

Kaikki tietävät, että maissinjyvistä syntyy popcorneja kun jyvät kuumennetaan joko kattilassa tai esimerkiksi mikrossa. Ei ole siis siitä minkä vuoksi maissinjyvät eivät poksuisi myös toisenlaisten kuin keittiöstä löytyvien välineiden aiheuttaman lämmön seurauksena.

Nyt videolla nähdään kahden tytön kuvaama kokeilu, jossa he halusivat selvittää, että poksahtaako maissinjyvä popcorniksi jos sitä lämmittää hiuksille tarkoitetun suoristusraudan avulla. Toinen tytöistä oli sitä mieltä, että jyvä poksahtaa ja toinen sitä mieltä, että kokeilu ei tule onnistumaan.

Ensin jyvälle ei tapahdu mitään kunnes se alkaa menemään suoristusraudan puristuksessa litteämmäksi jyvän pehmenemisen vuoksi. Eipä mene aikaakaan kun maissinjyvän yllättävä poksahtaminen popcorniksi onnistuu pelästyttämään kunnolla kummatkin tytöt.