Vegaanipihvit näyttävät lihalta ja vuotavat kuin verta

Ruoka Terveys · Annukka Heikkilä

Lihansyöjät ovat tottuneet siihen, että grillattavat pihvit tirisevät kypsennettäessä ja valuvat nestettä leikatessa kun liha jätetään mediumiksi tai raa’aksi. Vegaaneille tällainen kokemus grillatessa on ollut hieman vieraampi, koska kasviperäiset pihvit harvemmin tirisevät tai valuvat verta.

Nyt kalifornialainen Beyond Meat -niminen kasviperäisiä proteiinituotteita valmistava yritys on tehnyt hampurilaispihvin, joka näyttää uskomattoman paljon lihasta tehdyltä pihviltä. Samalla tavalla kuin liha myös vegaanipihvi on raakana punainen ja kypsennettäessä ruskea. Mikäli pihvin jättää mediumiksi, sen sisältä valuu leikatessa punaista nestettä, joka johtuu punajuuresta.

The Beyond Burger -pihvit ovat ravintoarvoltaan melko samanlaiset lihapihvien kanssa. Kasviperäisessä pihvissä ei tosin ole lainkaan huonoa rasvaa ja siinä on hieman enemmän proteiinia kuin tavanomaisessa jauhelihapihvissä yleensä on.