Keksintö tekee hedelmistä alkoholijuomia nopeasti

Digi · Tim Isokivi

Alkoholijuomien valmistaminen kotona vaikuttaa houkuttelevalta ajatukselta, mutta se ei todeliisuudessa ole aina helppoa puuhaa. Pitkän käymisprosessin lopputulos saattaa muistuttaa enemmänkin teiniaikojen pahoja kiljuja kuin houkuttelevaa viiniä.

Alchema-nimisen uutuuslaitteen väitetään tekevän kotiviinien ja siidereiden valmistamisesta tavanomaista helpompaa. Laitteen mukana tulee erilaisilla resepteillä varustettu sovellus, joka kertoo kuinka paljon käyttäjän tulee laittaa koneeseen hedelmiä, sokeria, vettä ja hiivaa.

Sovellus ilmoittaa, kun käymisprosessi on valmis ja tuote juomakelpoista. Alchemassa voi valmistaa kerrallaan noin kolmen viinipullollisen edestä 3.2 – 10.8 prosentin vahvuista alkoholijuomaa.

Alchemalle haettiin rahoitusta Kickstarter-palvelussa. Kesällä markkinoille saapuvan laitteen ennakkomyynti on nyt aloitettu. Laitteiden ennakkotilausten hinnat vaihtelevat 329 dollarista aina 500 dollariin.