Riskialtis kanaresepti leviää verkossa – salmonellaa lautasella?

Ruoka Terveys · Annukka Heikkilä

Sosiaalisen median avulla ihmiset jakavat reseptejään parhaimmista kokeiluistaan, joita he ovat tehneet ruoanlaitossa. Nyt eräs nainen jakoi kuitenkin Facebookissa niin erikoisen ja monia ällöttäneen kuvan tekemästään ateriasta, että se sai ihmiset kakomaan ällötyksestä.

Australiasta kotoisin oleva Morgan Jane Gibbs julkaisi Facebook-sivuillaan kuvan, jonka yhteydessä hän kertoi tehneensä ensimmäistä kertaa kanaa puolikypsänä. Nainen ihmettelee annoksestaan innostuneena, että miten hän ei ole aiemmin keksinyt kokeilla kanan valmistamista tällä tavalla. Hän on vielä merkinnyt kuvan aihetunnisteilla #healthy ja #cleaneating.

Jokainen tietää, että kanaa ei saisi missään nimessä syödä raakana, koska raa’asta kananlihasta voi saada salmonellan. Tämän vuoksi monia onkin ällöttänyt suuresti kuva annoksesta, jossa kanan rintafile näyttäisi olevan lähes kokonaan raakaa.

Ihmiset ovat kommentoineet kuvaa todella kärkkäästi. Mashable-sivuston mukaan eräs kommentoija oli huomauttanut naiselle hänen lautasellaan olevan vain iso kasa salmonellaa, johon nainen oli vastannut: ”It’s chicken not salmon?”.

Osa epäilee naisen vitsailevan kuvallaan muiden kustannuksella, mutta toistaiseksi hän ei ole myöntänyt kuvan olevan vitsi. Nainen on vastaillut kommentoijille kuitenkin niin hauskasti, että humoristinen sävy koko julkaisussa on helppo huomata.

Just made chicken medium rare chicken strips. They're so good can't believe ive neever tried it like this before. Can't…

Publié par Morgan Jane Gibbs sur jeudi 5 janvier 2017