Ota iPhonen vilkkuominaisuus käyttöön – viestit eivät enää häiritse

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joskus eteen saattaa tulla tilanteita joissa odotat viestiä, mutta puhelimesi pitää olla äänettömässä tilassa. Mikäli värinähälytys ei ole tarpeeksi huomaamaton, etkä voi vilkuilla iPhonesi ruutua koko ajan, voit saada ilmoituksen viesteistä puhelimen LED-valon avulla.

Stara

Ominaisuus on ollut iPhonessa jo pitkään, mutta odottamattoman moni ei ole sitä vielä laitteestaan löytänyt. Applen iPhonen saa ilmoittamaan viesteistä LED-valolla yksinkertaisella tavalla. Käyttäjän tulee mennä Asetukset-valikon Yleiset-osioon, ja valita Käyttöapu-kohta. Käyttöapu-valikosta voi kytkeä päälle LED-väläytys viesteille -ominaisuuden.

Ominaisuuden myötä iPhone ilmoittaa tulevista viesteistä äänettömällä ja melko huomaamattomalla tavalla näytön ollessa lukittuna. Puhelimen kameran LED-valo nimittäin välähtää kolme kertaa, kun laite vastaanottaa tekstiviestin, multimediaviestin tai puhelun. Ominaisuuden olemassaolo kannattaa muistaa esimerkiksi elokuvateatterissa, jossa se ei ainakaan miellytä vierustovereita.