Dna-testi paljasti suvun historian – tulokset saivat herkistymään

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet ihmiset ajattelevat oman kotimaansa ja sen kulttuurin sekä ympäristön vaikuttaneen paljon siihen millainen itse on. Ihmisten oma identiteetti voi olla hyvinkin vahvasti sidoksissa kotimaahan, minkä vuoksi dna-testien paljastamat yllättävät sukujuuret saivatkin monet herkistymään.

Ancestry on julkaissut YouTube-kanavallaan videon, jossa valitulle ihmisjoukolle tehdään dna-testit. Aluksi ihmiset kertovat minkä maan kansalaisia he ovat. Moni myös paljastaa mitä maata, kulttuuria tai kansaa pitää epämiellyttävämpinä ennen kuin heistä otetaan DNA-näyte syljen avulla. Ihmiset saavat kahden viikon kuluttua tulokset, jotka muuttavat heidän ajatusmaailmansa täysin.

Ihmiset saavat huomata, että heidän esi-isänsä ovatkin aivan muualta, minkä vuoksi heissä on myös esimerkiksi juuri sitä maata, jota he aiemmin kertoivat inhoavansa. Moni ihminen herkistyi huomatessaan, kuinka kaikki kansat ovatkin loppujen lopuksi yhteydessä toisiinsa. Testiryhmän joukosta paljastui myös serkukset, jotka eivät aiemmin vielä tunteneet toisiaan.