Karmaiseva video koiraelokuvan kulisseista paljastui – elokuvan ensi-ilta peruttu!

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tuotantoyhtiö Univesal Pictures on päättänyt peruuttaa koira-aiheisen A Dog’s Purpose -elokuvan ensi-iltan Yhdysvalloissa. Syynä on runsaasti kohua herättänyt, eläinrääkkäykseen viittaava video elokuvan kuvauksista.

TMZ-sivusto julkaisi keskiviikkona videon, jossa saksanpaimenkoiraa yritetään saada kuohuvaan veteen. Selvästi kauhuissaan oleva eläin työnnetään altaaseen lopulta väkisin. Koira uppoaa nopeasti pinnan alle.

Videon julkaisun jälkeen eläinoikeusjärjestö PETA kehotti ihmisiä boikotoimaan A Dog’s Purpose -elokuvaa. Universal ja Amblin -tuotahtoyhtiöt ovat sittemmin julkaisseet asiaa koskevan tiedotteen. Sen mukaan elokuvan tammikuun 27. päivälle suunniteltu ensi-ilta on toistaiseksi peruttu, ja tapaus aiotaan tutkia läpikotaisesti.

– Koska Amblin käy edelleen läpi taannoin julkaistua videota, levittäjä Universal Pictures on päättänyt peruuttaa A Dog’s Purpose -elokuvan ensi-illan ja pressinäytökset, tiedotteessa kerrotaan.

Tiedotteessa vakuutellaan, ettei eläintä missään vaiheessa satutettu kuvauksissa olleiden turvahenkilöiden, kouluttajien ja stunttikoordinaattoreiden mukaan. The Hollywood Reporter -sivuston mukaan PETA on aloittanut omat julkaistua materiaalia ja kuvauksia koskevat tutkimuksensa.