Surffaaja ajelehti merelle – pelastettiin 16 tuntia myöhemmin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Avomerellä ajelehtiminen pelkän lainelaudan päällä on epäilemättä pelottava kokemus. Juuri näin kävi japanilaiselle miehelle Australian New South Walesissa sijaitsevan Bullin tuntumassa.

Surffaaja oli joutunut voimakkaan virran yllättämäksi, eikä päässyt enää rannalle kovien aaltojen vuoksi. 37-vuotias mies oli yrittänyt meloa takaisin maihin. Hänen voimansa kuitenkin loppuivat, ja surffaaja ajelehti merelle.

Japanilaismies pelastettiin lopulta konttilaivalle kuuden kilometrin päästä rannasta. Hän oli ehtinyt olla merellä 16 tunnin ajan. Laivalla hänelle annettiin ruokaa, juomaa ja lämpimiä vaatteita, ja hänet toimitettiin maihin sairaalaan.

Lääkäreiden mukaan mies oli yllättävän hyvässä kunnossa koettelemuksen jäljiltä. Paikallinen poliisi kertoo ABC-uutissivustolle lämpimien säiden olleen tärkeä tekijä miehen selviytymisessä. Lämpötila ei laskenut yölläkään alle 21 asteeseen, minkä ansiosta hän ei kärsinyt hypotermiasta.