Varo tätä viestiä – kaataa iPhonen jopa ilman avaamista!

Digi · Tim Isokivi

Applen iPhone-puhelimien käyttäjien kannattaa olla varuillaan, sillä tietyistä emojeista koostuvan viestin on huomattu johtavan laitteiden kaatumiseen. Vika ei ole pysyvä, mutta se vaikuttaa laitteeseen vaikka viestiä ei edes avattaisi.

Viesti koostuu valkoista lippua esittävästä emojista, nollasta, sateenkaariemojista ja VS16-nimisestä näkymättömästä merkistä. VS16-merkin nsiosta iPhone yrittää yhdistää emojit yhteen, mikä ei ole mahdollista. Tämän ansiosta puhelin alkaa hidastumaan ja sammuu lopulta.

9to5Mac-sivuston mukaan viestistä on kaksi versiota. Ensimmäinen ei vaikuta puhelimiin, joissa on iOS-käyttöjärjestelmän tuorein 10.2.1 -versio. Toinen kaataa myös puhelimet, joissa käytössä on iOS-käyttöjärjestelmän uusin versio.