Paikalliset listasivat – 15 San Franciscon parasta ravintolaa

Matkailu Ruoka · Terhi Piiroinen

Pohjois-Kaliforniassa sijaitsevaan San Franciscoon saa Helsingistä nyt edullisimmillaan menopaluulentoja alle 450 eurolla. San Francisco on tunnettu erityisesti sen kirjavasta katukulttuuristaan ja rennosta ilmapiiristään. Paikalliset ovat listanneet suosikkiravintolansa punaisesta Golden Gate Bridgestä tunnetussa kaupungissa.

1. Gary Danko

Ranskalaisen keittiön innoittama ravintola, jonka raaka-aineet ovat paikallisia. Hienostunutta ruokaa tarjoileva ravintola on voittanut useita palkintoja.

2. Swan Oyster Depot

Perinteistä sanfranciscolaista ruokakulttuuria edustava kalaravintola tarjoilee herkullisia mereneläviä huokeaan hintaan.

3. Boot and Shoe Service

San Franciscon parhaimpia pitsoja valmistava ravintola kelpaa aamiaista, lounasta tai brunssia varten.

4. Bakesale Betty

Why are you so delicious Mr. Fried Chicken? WHY? ?

A photo posted by Melissa King (@chefmelissaking) on

Ravintolalla on oma tunnuskappale. Pelkästään tämä tieto riittää syyksi vierailemiseen, puhumattakaan suussasulavista leivonnaisista ja uppopaistetuista naposteltavista.

5. Comal

Mikäli haluaa tutustua San Franciscon vänkään puoleen, kannattaa suunnata Berkeley Arts Districtille ruokailemaan. Meksikolaistyylinen Comal on tunnettu myös maittavista drinkeistään.

6. Waterbar

Upeassa ympäristössä palveleva kalaravintola, jossa kannattaa jättää tilaa myös herkullisille jälkiruoille. Päivän kala on kokeilemisen arvoinen annos.

7. Boulevard Restaurant

Jos haluaa lautaselleen taidokkaasti valmistettua possunpihviä, kannattaa tehdä pöytävaraus tästä fine dining -ravintolasta.

8. Hog Island Oyster Co.

Hey, @jessicamdearr, can we please join you for dinner?! #hogislandoysterco #oysters

A photo posted by Hog Island Oyster Co. (@hogislandoysterco) on

Ravintola kasvattaa osterinsa itse. Makumaailmastaan kuuluisaksi tullut kalaravintola tarjoilee yksinkertaisen, mutta toimivan menun.

9. Slanted Door

Vietnamilainen ravintola, jonne kannattaa mennä isolla porukalla syömään pitkän kaavan kautta. Valitettavasti hinnat eivät sovellu opiskelijabudjetille.

10. Cotogna

Our chef de cuisine @cmarchino showing off Cotogna pizza! #ndujawantsome #sfpizza #cotognasf

A photo posted by Cotogna (@cotogna_sf) on

Ravintolan menu vaihtuu päivittäin. Tarjolla on pitsaa, patsaa, kalaruokia ja lihaa. Kotoisa tunnelma houkuttelee etenkin treffeille.

11. Blowfish Sushi

Sushia rakastaville kasvissyöjille tarkoitettu paratiisi, jonka annosvaihtoehdot ovat rajattomat.

12. La Taqueria

Stacking tacos on #NationalTacoDay ??? (@seatownjules) #?

A photo posted by La Taqueria (@lataqueriasf) on

Herkullista meksikolaistyylistä mättöä hienostuneella otteella. Burritot, tacot tai grillattu liha – kaikkea tätä ja enemmän.

13. El Farolito Taqueria

Etelä-San Franciscossa sijaitseva tacounelmia tarjoileva meksikolainen ravintola on edullinen ja maittava. Tunnettu etenkin monipuolisesta kastiketarjonnastaan.

14. Burma Superstar

Made dinner plans yet? If not, dine with us at Burma! @infatuation #superstarshoutout #burmasuperstar

A photo posted by Burma Superstar (@burma_superstar) on

Burmalainen ruoka saattaa kuulostaa eksoottiselta vaihtoehdolta San Franciscossa vierailemisen aikana. Sitä kannattaa kuitenkin kokeilla, mikäli pitää rikkaasta makumaailmasta.

15. Brenda’s French Soul Food

Weekend Epic Brunch Regram ?: @reasyume #❤️sf #sfbrunch #nomnom

A photo posted by Brenda's French Soul Food (@brendasfrenchsf) on

Aamupalan ja lounaan välissä nautittu brunssi tarjoilee viikonloppuaamuihin täydellisen syyn herkutteluun. Ravintolan brunssia on kehuttu maailman parhaaksi.

Lähde: Spoon University