Paikalliset listasivat – 15 San Franciscon parasta ravintolaa

Matkailu Ruoka · Terhi Piiroinen

Pohjois-Kaliforniassa sijaitsevaan San Franciscoon saa Helsingistä nyt edullisimmillaan menopaluulentoja alle 450 eurolla. San Francisco on tunnettu erityisesti sen kirjavasta katukulttuuristaan ja rennosta ilmapiiristään. Paikalliset ovat listanneet suosikkiravintolansa punaisesta Golden Gate Bridgestä tunnetussa kaupungissa.

1. Gary Danko

https://www.instagram.com/p/BKw1fUoB7ky/

Ranskalaisen keittiön innoittama ravintola, jonka raaka-aineet ovat paikallisia. Hienostunutta ruokaa tarjoileva ravintola on voittanut useita palkintoja.

2. Swan Oyster Depot

https://www.instagram.com/p/BMcyy1YBY24/

Perinteistä sanfranciscolaista ruokakulttuuria edustava kalaravintola tarjoilee herkullisia mereneläviä huokeaan hintaan.

3. Boot and Shoe Service

https://www.instagram.com/p/BKE8Q8zDt9q/

San Franciscon parhaimpia pitsoja valmistava ravintola kelpaa aamiaista, lounasta tai brunssia varten.

4. Bakesale Betty

https://www.instagram.com/p/_TFWtctttT/

Ravintolalla on oma tunnuskappale. Pelkästään tämä tieto riittää syyksi vierailemiseen, puhumattakaan suussasulavista leivonnaisista ja uppopaistetuista naposteltavista.

5. Comal

https://www.instagram.com/p/BLmDqNCDpa9/

Mikäli haluaa tutustua San Franciscon vänkään puoleen, kannattaa suunnata Berkeley Arts Districtille ruokailemaan. Meksikolaistyylinen Comal on tunnettu myös maittavista drinkeistään.

6. Waterbar

https://www.instagram.com/p/BKTueD6A86E/

Upeassa ympäristössä palveleva kalaravintola, jossa kannattaa jättää tilaa myös herkullisille jälkiruoille. Päivän kala on kokeilemisen arvoinen annos.

7. Boulevard Restaurant

https://www.instagram.com/p/BKSViZehFNm/

Jos haluaa lautaselleen taidokkaasti valmistettua possunpihviä, kannattaa tehdä pöytävaraus tästä fine dining -ravintolasta.

8. Hog Island Oyster Co.

https://www.instagram.com/p/BMVBL0ID9sO/

Ravintola kasvattaa osterinsa itse. Makumaailmastaan kuuluisaksi tullut kalaravintola tarjoilee yksinkertaisen, mutta toimivan menun.

9. Slanted Door

https://www.instagram.com/p/BIbCt5Hgx3W/

Vietnamilainen ravintola, jonne kannattaa mennä isolla porukalla syömään pitkän kaavan kautta. Valitettavasti hinnat eivät sovellu opiskelijabudjetille.

10. Cotogna

https://www.instagram.com/p/BKkIGfBj785/

Ravintolan menu vaihtuu päivittäin. Tarjolla on pitsaa, patsaa, kalaruokia ja lihaa. Kotoisa tunnelma houkuttelee etenkin treffeille.

11. Blowfish Sushi

https://www.instagram.com/p/BLgm8SWBdrh/

Sushia rakastaville kasvissyöjille tarkoitettu paratiisi, jonka annosvaihtoehdot ovat rajattomat.

12. La Taqueria

https://www.instagram.com/p/BLKiTL-l7Bw/

Herkullista meksikolaistyylistä mättöä hienostuneella otteella. Burritot, tacot tai grillattu liha – kaikkea tätä ja enemmän.

13. El Farolito Taqueria

https://www.instagram.com/p/BJTfuyIB5sS/

Etelä-San Franciscossa sijaitseva tacounelmia tarjoileva meksikolainen ravintola on edullinen ja maittava. Tunnettu etenkin monipuolisesta kastiketarjonnastaan.

14. Burma Superstar

https://www.instagram.com/p/whi_yQrfD0/

Burmalainen ruoka saattaa kuulostaa eksoottiselta vaihtoehdolta San Franciscossa vierailemisen aikana. Sitä kannattaa kuitenkin kokeilla, mikäli pitää rikkaasta makumaailmasta.

15. Brenda’s French Soul Food

https://www.instagram.com/p/BMPleneDL7z/

Aamupalan ja lounaan välissä nautittu brunssi tarjoilee viikonloppuaamuihin täydellisen syyn herkutteluun. Ravintolan brunssia on kehuttu maailman parhaaksi.

Lähde: Spoon University