Kristen Stewartin yllättävä aluevaltaus – työstää tekoälyä koskevaa tutkimusta

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Moni yhdistää näyttelijä Kristen Stewartin ensimmäiseksi Twilight-elokuviin, mutta tähdellä on muunkinlaisia meriittejä. Näyttelemisen ohella Stewart on muun muassa kirjoittanut ja ohjannut tulevan lyhytelokuvan.

Nyt Hollywood-tähden on paljastettu tehneen myös toisenlaisen yllättävän aluevaltauksen. Hän on yksi tekoälyä käsittelevän tutkimuspaperin kirjoittajista. ArXiv-tiedejulkaisussa julkaistu artikkeli käsittelee Neural Style Transfer -teknikkaa.

Neural Style Transferissa tekoälyä ja algoritmeja käytetään videokuvan muokkaamiseen reaaliajassa, hieman samaan tyyliin kuin Prisma-sovellus tekee kuville. Screen Crush -sivuston mukaan Stewart käytti tekniikkaa Come Swim -lyhytelokuvassa luodakseen sille maalausta muistuttavan ulkoasun.

Come Swim saa ensi-iltansa tämän Sundance-elokuvafestivaaleilla myöhemmin tänä vuonna. Kristen Stewart nähdään valkokankaalla seuraavaksi tositapahtumiin perustuvassa Lizzie-elokuvassa.