Talvilajien harrastaminen parantaa lasten koulumenestystä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Useat tutkimukset ovat todistaneet, että lasten liikkuminen vaikuttaa oleellisesti koulumenestykseen. Fyysinen suoritus parantaa aivotoimintaa, aivojen rakennetta ja kongnitiivista oppimiskykyä merkittävästi. Talviurheilulajit ovat tehokkaimpia.

Talviurheilukongressissa puhunut Saksan hiihtomaajoukkueen valmentajana työskentelevä Frieder Beck on kertonut, että etenkin hiihtoharrastukseen keskittyminen parantaa lasten aivotoimintaa. Hän nosti esimerkiksi tutkimuksen, jossa 4.500 peruskoululaista oli osallistunut intensiiviseen urheiluharrastukseen vuoden ajan. Heidän matemaattiset ja kielelliset taidot paranivat koejakson aikana.

Sen sijaan ulkoilua välttelevät lapset kärsivät herkemmin ylipainosta ja huonosta koulumenestyksestä. Hiihto on lajeista yksi parhain, koska se vaatii suunnitelmallisuutta ja keskittymistä. Lisäksi talviurheilulajeissa pääsee usein nauttimaan kauniista maisemista, Daily Mail listaa.

About to hit Olympic track of 1964! #Olympics #1964 #offroad #clouds #skiing #EddieTheEagle

A photo posted by Andrius Zaveckas (@andriuszaveckas) on