Näin parannat viinin makua nopeasti!

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Viiniasiantuntijat osaavat kertoa hyviä neuvoja verkossa siihen miten täydellinen ruokaviini valitaan ja minkälainen viini sopii parhaiten eri ruokien kanssa. Välillä viini voi kuitenkin hyvistä neuvoista huolimatta maistua pahalta, mutta nyt makuunkin pystyy kotona vaikuttamaan helpon niksin avulla.

Viiniasiantuntija Nathan Myrhvold on paljastanut miten kuka tahansa voi saada halvan ja pistävältä maistuvan punaviinin maistumaan hetkessä laadukkaammalta ja paremmalta. Myrhvoldin mukaan salaisuus piilee viinin nopeassa dekantoimisessa ja suolassa.

Myrhvold on Daily Mail -lehden mukaan neuvonut ihmisiä lisäämään pahanmakuiseen punaviiniin ripauksen suolaa, koska se tasapainottaa viinin makuja ja happoja välittömästi. Tämän jälkeen viinin voi halutessaan vielä dekantoida pikavauhtia tehosekoittimessa, joka tasapainottaa maut puolessa minuutissa ilman sitä, että viinipullon tulisi olla tuntikausia auki ennen sen nauttimista.