Särkänniemen Delfi-delfiini on kuollut Kreikassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomesta Särkänniemeen taannoin Kreikassa sijaitsevaan Attica Park -delfinaarioon siirretty Delfi-delfiini on kuollut 37-vuotiaana. Asiasta tiedotti tänään Särkänniemi. Delfiinit siirrettiin Tampereelta Kreikkaan viime elokuussa siirron salailusta aiheutuneen massiivisen kohun saattelemana.

Tämän hetken tietojen mukaan kuolinsyyksi on vahvistumassa sydämenpysähdys. Tiedossa ei vielä ole koska Delfi on kuollut. Delfin ovat Attica Parkin mukaan tutkineet sen omat merinisäkkäisiin erikoistuneet eläinlääkärit. Tutkimukset jatkuvat vielä toisaalla.

– Perusteelliset kuolinsyytutkimukset tehdään Thessalonikin Aristoteles-yliopiston eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa ja riippumattomissa erikoislaboratorioissa Englannissa, Särkänniemi tiedottaa.

Särkänniemi joutui viime kesänä rajun kritiikin kohteeksi, kun se ryhtyi siirtämään delfiinejä Suomesta Kreikkaan salaa. Sitä ennen se oli luvannut tiedottaa mahdollisen siirron etenemisestä avoimesti. Delfiinien mukana Kreikkaan siirtyi myös Särkänniemen henkilökuntaa, josta viimeisetkin olivat jo palanneet Suomeen Delfin menehtyessä.