Vapise Titanic! Ryan Goslingin ja Emma Stonen musikaalille valtavasti Oscar-ehdokkuuksia

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ryan Goslingin ja Emma Stonen tähdittämä musikaalielokuva La La Land on noussut yhdeksi viime aikojen rakastetuimmista elokuvista yleisön ja kriitikoiden keskuudessa. Nyt elokuva on kahminut myös valtavan määrän Oscar-ehdokkuuksia.

La La Land on ehdolla yhteensä 14 Oscar-palkinnon saajaksi. Mukana ovat muun muassa parhaan elokuvan, ohjauksen, mies- ja naispääroolien, musiikin, käsikirjoituksen ja alkuperäislaulujen ehdokkuudet.

Aikaisemmin yhtä paljon ehdokkuuksia ovat keränneet ainoastaan vuoden James Cameronin Titanic ja Kaikki Eevasta vuodelta 1950. Helmikuun lopussa selviää, päihittääkö La La Land Titanic, Ben Hur ja Taru sormusten herrasta – Kuninkaan paluu -elokuvien voittaman 11 Oscarin ennätyksen.

La La Land -elokuvassa Ryan Goslingin näyttelemä jazzpianisti Sebastian ja Emma Stonen esittämä näyttelijä Mia rakastuvat. Damien Chazellen ohjaama elokuva keräsi viime kuussa järjestetyssä Golden Globe -gaalassa ennätysmäärän palkintoja. La La Land voitti kaikissa seitsemässä kategoriassa, joissa se oli ehdolla.