Parturi käyttää työssään tulenliekkejä: ”Täysin turvallista”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Miltä kuulostaisi asioida parturilla, jossa hiuksia siistitään saksien ja terien ohella puhalluslampulla? Tällainen parturiliike löytyy Palestiinaan kuuluvalta Gazan kaistalta.

Gazan Rafahissa työskentelevä Ramadan Odwan parturoi asiakkaidensa hiuksia tulen avulla. Syy erikoiselle tekniikalle löytyy aluetta usein piinaavista sähkökatkoista, joiden ansiosta hänen täytyi keksiä vaihtoehto elektronisille laitteille.

Hiustenleikkuu ja tulella suoritettava hiusten suorennus maksaa liikkeessä 20 shekeliä, eli noin viisi euroa. Ennen parturointia Odwan laittaa asiakkaiden hiuksiin tulelta suojaavaa ainetta. Mies kertoo säännöstelevänsä kuinka kauan hän käyttää tulta parturoinnissa.

– Tuli palaa noin 10-15 sekunnin ajan. Toimenpide on täysin turvallinen eikä vahinkoja ole sattunut kertaakaan sen jälkeen, kun aloitin tämän kaksi kuukautta sitten, Odwan kertoo Reutres-uutistoimiston mukaan.