Uskoisitko? Tämä kansikuva otettiin iPhonen kameralla

Digi · Tim Isokivi

Älypuhelinten kamerat ovat kehittyneet huimasti vuosien aikana. Pienikokoiset pikselöittyneet kuvat jo kaukaista historiaa, sillä tuoreimmilla puhelinmalleilla saa jo lähes ammattitasoista kuvausjälkeä.

Billboard-lehden tuoreen numeron kansikuvassa nähdään muusikko Camila Cabello. Erikoisen kannesta tekee se, että kuva on kalliin ammattilaiskuvaajille suunnatun kameran sijaan otettu iPhone 7 Plus -puhelimen Portrait-tilassa. Valokuvaaja Miller Mobleyn mukaan idea oli lehden toimituksen.

– Kuvatoimittaja kysyi voisinko ottaa seuraavan kansikuvan iPhone 7 Plus -puhelimella. En ole ikinä kuvannut iPhonella ammattilaisesti. Se oli hieno idea, Mobley paljastaa Mashable-sivustolle.

Lopullista kansikuvaa on tietenkin muokattu ennen lehteen päätymistä, mutta jälki on silti näyttävää. iPhone 7 Plus -mallin Portrait-tila käyttää hyväkseen laitteen kaksoiskameraa. Ne saavat aikaan syvyysvaikutelman, joka ei olisi mahdollista yhdellä linssillä.

 

Billboard